Om foredragene

Jeg har undervist og holdt foredrag siden begyndelsen af 80’erne. For mig er de to ting naturligt forbundet – ord/krop, teori/praksis – det er sådan vi lærer bedst.

Jeg er uddannet i mange kunstarter, og når foredrag og undervisning er bedst, kan det også være kunst.

Mine emner er typisk inden for kreativitet, pædagogik, sundhed, personlig udvikling, kunst, historie, arbejdsglæde og fremtidsforskning, filosofi, geopolitik og miljø.

Jeg tager altid udgangspunkt mine egne erfaringer. Jeg synes, der er for mange, der udtaler sig om ting, de ikke selv har prøvet.

Nedenstående kan du se en oversigt over mine nye foredrag, og længere nede de gamle, som jeg stadig laver en gang imellem. Jeg har også nogle foredrag, som er specielt rettede mod skoler og institutioner. Læs om dem her.

Hvis du bestiller et foredrag eller en koncert inden den 1. maj 2017, så får du 5% i rabat!

Populære foredrag

ForedragBevar familien intakt

I betragtning af, at de fleste anser familien for det dyrebareste i deres liv, er det besynderligt så lidt tid, vi som samfund bruger på at undgå skilsmisser. Og ja, skilsmisser kan i mange tilfælde undgås – også når de er undervejs. Hvad er det for en kærlighed, der holder en familie sammen? Og kan den trænes? Jeg mener ja. Både familiebånd, kommunikation og kærlighedsevne kan styrkes gennem særlige øvelser.Ved at optimere vores evne til at lytte, kommunikere og give og modtage kærlighed kan vi udvikle nye samværsformer med ny sammenhængskraft. Familien er en træningssag. Et kærlighedsprojekt med potentialer, som vi først lige er ved at afdække. Fred med de åbne forhold, singlelivet og de transkønnede eksperimenter, men kernefamilien er stadig det sted, de fleste ønsker at være. Jeg har arbejdet med kommunikation og sanseoptimering hele livet. Siden 2012 er det foregået på Institut for Sensorisk Træning®, hvor vi bl.a. forsker i subtile kommunikationsformer baseret på syntesen af lyd, følelse og fysisk bevægelse. ’Bevar familien intakt’ kan købes som et foredrag (1,5 time, inkl. øvelser) eller en workshop (2-7 timer, inkl. øvelser, gruppearbejde og evt. videooptagelser)

Pris

Foredrag (1,5 time) fra kr. 14.000,-
Foredrag + Workshop (2 – 7 timer) fra kr. 18.000,-

kropogkontor

Krop og kontor

I 2007 udviklede jeg sundhedskonceptet “Krop og Kontor” på opdrag fra bl.a. Sundhedsstyrelsen og BAR FOKA i 2007 (læs Børsens artikel om konceptet her)

Konceptet består af en kreativ cocktail af vestlige og asiatiske træningsmetoder og omhandler både fysiske, psykiske og sociale faktorer.

Konceptet er særlig udviklet til kontoransatte, der i løbet af arbejdsdagen bruger kroppen for lidt og forkert, og som har brug for nye værktøjer til at bevare energien.

Krop og Kontor sætter ind overfor smerter, træthed, stress og andet, som et stillesiddende arbejde medfører. Konceptet er nytænkende og særegent både i sin tilgang til sundhed, indhold og læringsmetode

Vidnesbyrd fra SAS

”Vi valgte at arbejde med Krop og Kontor, fordi vores kontoransatte døjede med smerter i nakke og skuldre. Smerterne blev reduceret med 50 % på en måned – et fantastisk resultat – samtidig har konceptet givet os en ny sund og social værdi” – Anne-Mette Filippson, Miljøleder, SAS

En række danske virksomheder har booket årsprojekter med Krop og Kontor, herunder:

  • Novo Nordisk
  • SAS Airlines
  • Aalborg Universitet
  • Rigshospitalet
  • Bornholms Regionskommune

og konklusionen er klar: Det virker!

Du kan læse mere om projektet på BAR FOKAS hjemmeside

Om Martin Spang Olsen (MSO)

MSO har 36 års erfaring som underviser. Han er indehaver af 28 professionelle titler og har en lang række uddannelser sig bag sig –herunder musikvidenskab, stunt, martial arts, maleri, sang, guitar, klaver, komposition, m.m.. Særligt inden for pædagogik, sundhed, kunst og konsulentvirksomhed har MSO markeret sig gennem årene og har udviklet en stadig strøm af koncepter. Han har været en aktiv foredragsholder i mere end 30 år og undervist på mere end 60 læreranstalter i Danmark.

Booking

Krop & Kontor kan opleves enten som foredrag, dialogmøde, inspirationsdag, workshops eller længerevarende projekter på op til et år (inkl. analysefase, uddannelse af holdkaptajner, træning af ledelse, evaluering og opfølgning). I tilfælde af længere projekter medbringer MSO op til 10 instruktører.

Pris

Priserne aftales individuelt, da konceptet – udover skellettet af øvelser og holdkaptajn-uddannelser – tilbyder en liste af tilvalgsmuligheder, herunder ledelsestræning, Qi Gong, mindfulness, kontormassage, dans, fællessang, meditation, kostvejledning, m.m.

9-trinInnovation – de 9 trin

Lær om veje fra idé til produkt. Ofte fødes og dør ideerne, uden at vi opdager det, for ideerne veje er ikke kortlagt videnskabeligt. At få den gode idé og at bringe den videre ud i lyset er en teknik, alle kan lære.

Martin har udviklet en metode, der gennem 9 trin tager deltagerne gennem hjernens kringelkroge og direkte frem til det manifeste produkt. Metoden er særlig anvendelig inden for erhvervslivet som middel til iværksætteri og innovation.

Pris

Foredrag, inkl. øvelser, 1,5 time 20.000,- (25% rabat til skoler og institutioner)

Foredrag specielt til skoler og institutioner

IMG_7826Sensorisk Træning® – den hurtigste vej til en bedre verden

Sensorisk Træning (med kælenavnet sansetræning) består i en systematisk optræning af sind og krop med sanserne som udgangspunkt. Målet er en perfekt balancering af alle sanser og intelligenser i en hypersanselig helhed, der rækker ud over de fysiske sanser.

Øvelserne kan til forveksling ligne sang, dans, kamp, qi gong, teater, o.lign., men i praksis er der tale om en kompleks optræning og harmonisering af krop og sind.

Sensorisk Træning® på virksomheder

Sansetræning er ideelt som kick-off eller inspiration på virksomheder, der ønsker at optimere kreativitet, kommunikation, arbejdsglæde og sundhed. Selv korte introduktioner kan sætte langvarige udviklingsforløb i gang og gavne gruppeenergien.

Pris

Vælg mellem:
Foredrag (+ fællesøvelser) 1,5 time pris kr. 20.000,-
Dialogmøde (+fællesøvelser og debat) 3 timer pris kr. 25.000,-
Workshop (+ oplæg, øvelser, teambuilding, etc.) 4-6 timer pris kr. 25.000,-

Om Martin Spang Olsen

Martin Spang Olsen begyndte allerede som barn at optræne sine sanser gennem et væld af kunstneriske uddannelser, herunder klassisk guitar, sang, klaver, komposition, direktion, diverse danseformer, martial arts, akrobatik, stunt, skuespil, tegning, maleri, poesi, osv. I dag er Martin indehaver af 28 professionelle titler og meget aktiv som foredragsholder, debattør og underviser. I 2012 oprettede han Institut for Sensorisk Træning® og den toårige diplomuddannelse, Sensorisk Træner®.

foredragLæring og bevægelse – Til skoler og institutioner

Fysisk bevægelse gavner indlæringen, det ved de fleste. Den gavnlige effekt skyldes dog ikke muskelarbejdet i sig selv, men derimod den indbyggede aktivering af sanseapparatet.

Det er nemlig gennem sanserne, vi lærer. Derfor forbedres indlæringsevnen, når sanserne optrænes. Det er et komplekst fænomen, som involverer mange lag af personligheden, og frem for alt syntesen mellem lyd, krop, og følelse.

Og grunden til, at bevægelse er så gavnligt – både for læring og alt andet – er, fordi vi er bevægelse. Alt i os bevæger sig – selv vores følelser og tanker – og jo mere organisk vi kan hægte os på den iboende bevægelse, des sundere, gladere, kreative, osv. bliver vi. Og des hurtigere lærer vi.

Mit koncept om læring og bevægelse involverer både teori og metode. Derfor anbefaler jeg en kombination af foredrag og workshop. Men selv mine foredrag indeholder øvelser undervejs.

Pris

Foredrag, inkl. øvelser (1-2 timer) fra kr. 14.000,-
Workshop + evt. videooptagelser og kompendium (2-7 timer) fra kr. 18.000,-

oue45 minutters bevægelse – hvad gør jeg? Til skoler og institutioner

Hvordan introducerer man på 45 minutter børn for fysisk bevægelse, der både gavner sundheden, den indre ro, indlæringsevnen og de sociale kompetencer?

Det er skam heller ikke let. Indsatsen skal nemlig på en gang være legende, improvisatorisk, kreativ, sanselig, holdningsregulerende, kraftudfoldende og gruppedynamisk, hvis det skal virke.
Det stiller store krav til underviseren, som kun de færreste kan forventes at leve op til.

Derfor har jeg samlet en værktøjskasse af øvelser, der alle

  • kan udføres inden for 45 min.
  • kan blandes eller stå alene
  • udføres med eller uden musik og
  • med eller uden en lærer
  • og som styrker sundheden, den indre ro, indlæringsevnen og de sociale kompetencer.

Jeg kan formidle et udvalg af øvelserne på et 1-2 timer, men en grundigere forståelse af principperne kræver typisk en hel dag, dvs. 4-6 timer.

Pris

Foredrag inkl. øvelser (voksne) (1,5 timer) fra 14.000,-
Foredrag + workshop (børn og/eller voksne) (4-7 timer) fra 18.000,-

img_0208Frasering – den skjulte kommunikation

Få samstemt dine ord, din krop, din intention og din stemme.

Størstedelen af vores kommunikation foregår i vores krop og stemme – ikke i vores ord. Ved at få samstemt de bølgestrukturer (fraseringer) din krop og lyd foretager, kan du give din ord næsten magisk, hypnotisk kvalitet. Du kan præcisere din budskaber og fokusere dit publikum, så de ikke blot husker dit budskab med hjernen, men med hele palletten af sind, krop og ånd.

Organisk frasering kalder jeg det fænomen, at vi fortæller i historier inde i historier, i overensstemmelse med nogle naturlove, som vi alle har adgang til.

Pris

Foredrag inkl. øvelser, 1,5 time 20.000,-

Ældre foredrag

Læs om mine ældre foredrag, som selvfølgelig stadigt kan bookes.

sustainabilityFindes bæredygtig vækst?

Det korte svar er nej. Vækst er pr. definition kun bæredygtig, hvis den følges af en recession. På et afgrænset område som en planet er vi underlagt de samme love som naturen: Når man har vokset en tid, må man skrumpe tilsvarende bagefter. Fødsel og død følger hinanden.

I dag skal vækstparadigmet erstattes af et paradigme om balance. Vi skal bidrage til naturen og skabe muligheder for vores efterkommere. Og først og fremmest skal vi standse gældsspiralen, som er udgangspunktet for den uhæmmede vækst alle andre steder.

Hør mine bud på alternativer til vækstparadigmet, der er mange, og de fleste findes allerede rundt om på kloden.

Pris

Foredrag, inkl. øvelser, 1,5 time 15.000,-

LandsmødeMDG16Stress kan blive en gave

Af og til skal vi bryde sammen, før vi indser, hvad vores virkelige behov er.  For mig gav mit stressnedbrud (der strakte sig over næsten ti år) præcis de erkendelser, jeg skulle bruge for at tage det store skridt ud i uforbeholden kærlighed.

Jeg ramte bunden, og kunne sætte af.

Men stress kan også på mere positiv vis give os et vink om, at vores sind forsøger at få kroppen til at vibrere hurtigere.  Og få os til at træde ind i næste dimension – en hurtigere, mere vibrerende og plastisk tilstand.

Pris

Foredrag inkl. øvelser og videooptagelser, 1,5 – 2 timer 18.000,-

mso-renaessancemandDanmarks sidste renæssance-mand

Martin Spang Olsen er cand. mag i Musikvidenskab og Oldtidskundskab, og desuden uddannet i næsten alle de klassiske kunstarter (guitar, klaver, sang, komposition, tegning, maleri, dans, skuespil, osv.).

Han har dyrket en lang række ekstremsportsgrene, samtlige stuntdiscipliner, 19 forskellige kampsystemer samt en række meditations-, healings- og massagesystemer.

Han har skrevet bøger, lavet film, billeder og musik, ledet en stuntskole og oprettet utallige organisationer.

Hør hvordan Martin finder sin arbejdsglæde og kreativitet i de klassiske systemer fra øst og vest, og hvordan han omsætter det til udtryk i alle afskygninger.

Pris

Foredrag, inkl. øvelser, 1,5 time 15.000,-

DionysosAntikken: Dionysos, Satan og Kristus

Kristendommen er en næsten direkte forlængelse af den antikke Dionysos-kult. Kristendommen overtog indholdet og gjorde samtidig Dionysos til Satan. Men Dionysos er ikke ond, han er bare vanviddets gud (blandt meget andet)

Martin har specialiseret sig i den antikke Dionysos-kult og dens musik. Hør, hvordan den gamle vingud, måske er stamfader til Jesus – og Satan – og samtidig er Shiva og Osiris formentlig stamfædre til Dionysos. Forvirret? Mytologi er en sær, underbevidst størrelse…

Pris

Foredrag inkl. øvelser, 1,5 time 15.000,-

euripideAntikken: Euripides’ Bakchantinderne

Euripides døde 406 f.Kr. Han er den sidste af de tre store tragediedigtere fra Athen, og Bakchantinderne er den sidste store tragedie fra perioden. Den blev allerede i antikken utroligt populær og er formodentlig den mest opførte tragedie overhovedet.

Hør og mærk, hvorfor en 2600 år gammel tragedie stadig er skræmmende nærværende. Euripides indlagde symboler og henvisninger, som kun de indviede har kunnet gennemskue og som har været skjult – indtil nu.

Pris

Foredrag inkl. øvelser 15.000,-

inanna1Fra kvinde- til mandeguder

Med udgangspunkt i Homers Grækenland følger vi den antikke græske udvikling fra matriarkat til patriarkat. Fra de nære jordguder og Den Store Moder til de fjerne himmelguder – fra det indre til det ydre…

Over hele jorden skete et næsten uforklarligt skift fra matriarkat til patriarkat for ca. 5.000 år siden, da man erstattede jordguderne med himmelguder. Hør om hvorfor og hvordan – og om vi nu er ved at vende tilbage til matriarkatet igen…

Pris

Foredrag inkl. øvelser, 1,5 time 15.000,-

planetary_boundaries_2015-svgSådan overlever vi de 7 store kriser

Verden står over for (mindst) 7 megakriser: Miljø, økonomi, energiforsyning, klima, sikkerhed, sundhed og basal overlevelse er under pres over hele jorden.

Hver dag uddør 200 arter, røde lamper blinker og ubalancerne vokser eksponentielt. Vores nuværende handlemåde ser ud til at forværre problemerne. Hvad gør vi?

Kort fortalt, noget andet, end vi gør nu. Overalt på kloden eksperimenteres med alternativer til det nuværende paradigme af vækst, gæld og overforbrug.  Løsningerne er ikke indviklede, men de kræver folkelig opbakning og et opgør med magtmisbrug og centralisering.

Pris

Foredrag inkl. øvelser, 1,5 time 15.000,-

Det stillesiddende menneske

seating-for-longNy forskning viser, at den stillesiddende hverdag ødelægger immunforsvaret og stofskiftet og forøger vores risiko for dødelige sygdomme med op til 50%. Motion om eftermiddagen hjælper ikke – det er den stillesiddende kultur, der skal forandres!

Det er til gengæld ikke så svært, som det lyder – korte, men hyppige pauser med øvelser, bevægelige kontormiljøer, alternative møblering, etc. – kan i første omgang være en udvej. Men skal siddekulturen til livs, skal vi rejse os i flok. Mennesket er ikke et sidde-dyr, og kroppen skal høres, hvis vi skal leve længe og godt.

Pris

Foredrag inkl. øvelser, 1,5 time 15.000,-

Book et foredrag