Spring til indhold

CV kunst

CV Kunst Maxwell

Som barn af to billedkunstnere (Ib Spang Olsen og Nulle Øigaard) har billeder været vores væsentligste kommunikationsform, og allerede som 5-årig var jeg i gang med at kopiere de store mestre på museer og gallerier. På vores mange rejser sad vi i familien på rad og række og tegnede og malede de samme motiver, og allerede som 12-13-årig bestilte mine venners forældre portrætter af deres børn hos mig.

Som teenager var jeg i gang med intensiv uddannelse både inden for klassisk musik og kampkunst, så af og til måtte billedkunsten vige, men efter gymnasiet oprettede jeg et galleri (med min klassekammerat, Martin Grønbæk) og begyndte at sælge mine billeder herfra.

Som 19-årig indledte jeg min filmkarriere (og kort efter også teaterkarriere), oprettede Stuntskolen og begyndte på universitetet. Det betød endnu mindre fritid, men jeg holdt fast i akvarellerne og malede jævnligt de næste 10-12 år, ikke mindst når jeg var i udlandet.

Undervejs fik jeg råd og vejledning af mine forældre og deres kunstnervenner, men ellers var det mest de gamle mestre, især skagensmalerne og impressionismen, jeg var inspireret af.

Jeg har gennem årene afholdt utallige udstillinger, både på mit eget Galleri MM, og senere når det kunne passe ind i alt det andet, der foregik i mit liv. Jeg har solgt til bl.a. SAS Airlines, Novo Nordisk, DSB, Haldor Topsøe, Brøndby Kommune (og en hel del andre, som jeg ikke kan huske).

Download CV