Spring til indhold

Musik eksempler

Når far og mor får tid

Her kan du høre uddrag af i CD bogen “Når far og mor får tid”, som MSO udgav 17/5-06 i samarbejde med Ib Spang Olsen og Schønbergs Forlag.

Når far og mor får tid

Som børn fik vi altid læst højt – når vi skulle sove, når vi holdt jul og fødselsdage, når vi rejste eller bare ventede på noget. Oplæsningen var ofte kombineret med sange, både børnesange på mange sprog og højskolesange og salmer. Til de runde fødselsdage blev det en tradition, at de voksne lavede smædesange til hinanden (en stolt tradition, som vi stadig holder i hævd).

Derfor kom det naturligt, at Ib tidligt begyndte at skrive sange til Lasse og mig. De første lavede Ib allerede i 60´erne, blide vuggesange med masser af billeder i, men efterhånden kom der mere action og handling til, og flere af disse sange er senere blev til selvstændige bøger.

Efterhånden som familien voksede til, spillede alle efterhånden et instrument. Det udviklede sig med årene til en tradition med jævnlige musikfester, hvor vi spillede og sang for hinanden. Mest klassisk musik, men alle stilarter var velkomne. Jeg husker det som en fantastisk tid – og traditionen eksisterer heldigvis endnu. Jeg skylder musikken i vores barndom meget; stort set alt, hvad jeg laver i dag, relaterer til musik på en eller anden måde.

Køb bogen med CD her