Musik CV
Uddannelse
Min musikuddannelse består af privatundervisning i guitar, klaver, sang, komposition, direktion samt en kandidatuddannelse i Musikvidenskab fra Københavns Univerisitet og Royal Holloway University (UK)
Guitar
Jeg begyndte at gå til guitar omkring 1969, men spillede først seriøst fra 1974-84, hvor jeg blev undervist i klassisk og barokguitar hos Svend Nielsen. Her blev grunden lagt til alt, hvad jeg kan i dag på guitar. Fra 1979-82 gik jeg hos Morten Højring (jazz), og fra 2001-03 hos Palle Windfeldt (latin). Jeg har altid følt mig som musiker. Selv i de perioder, hvor jeg ikke øver mig, bliver jeg af en eller anden grund alligevel bedre. I de seneste mange år har jeg dog kun brugt guitaren som en slags ‘forlænget stemme’, når jeg optræder med Anna Britt.
Piano
I perioden 1979-93 gik jeg til klaver hos mange forskellige lærere, der alle måtte konstatere, at jeg ikke havde den helt store interesse for instrumentet. I forhold til en guitar har klaveret mange klanglige begrænsninger, men fordelene er også utallige. I dag spiller jeg kun klaveret til komposition og musikalsk arrangement, og lidt ubehjælpsomt brugsklaver.
Sang
Alle kor mangler høje tenorer, så jeg har haft let ved at komme ind de fleste steder. Jeg er dog knapt så høj længere og går nødig over det høje a
Fra 1979-ca. 89 sang jeg i Akademisk Kor, senere i en række kirkekor (herunder Grundvigs Kirkes kor fra 1982-87).
Fra 1992-2002 sang jeg i oktetten To Hear From Eternity (senere kaldet Voice By Choice).
I 2001 udgav vi en jule-CD kaldet ‘Samlet til Jul’. Anders Holte stod for direktionen, men her kan du høre et med mig som dirigent.
Han har modtaget klassisk sangundervisning af bl.a. Niels Brincker, Bodil Kristensen, John Guttmann Sørensen, Ulrik Cold og Bodil Øland, samt musical-sang af Bente Zaber og såmænd også min kone, Anna Britt.
Jeg har haft ledende roller i én opera (”What Father Does” (Allun Hottinot) – som 1. Englænder), én musical (“Hello Dolly” – som Barnaby ), én operette (”Sommer i Tyrol” – som Leopold) og ét requiem (Mozarts Requiem). Derudover har jeg medvirket i musikforestillingerne “Exit 2000” og “Atlantis” (som ensemble + understudy for jabadoor + stuntkoordinator).
Komposition
Fra 1974-84 fik jeg undervisning i komposition af Svend Nielsen (som jeg også gik til guitar hos), og fra 1992-93 af Brian Dennis (UK).
Mens jeg gik på Royal Holloway i England, fik jeg desuden undervisning af Lionel Pike i en række kompositoriske teknikker – herunder kontrapunkt, Palestrina stil, sonatesats form, fuga samt en række orkestreringsteknikker.
Store symfonier er det aldrig blevet til (selvom jeg en gang i begyndte på en), men mindre orkester- og korværker, samt en del rytmiske arrangementer har jeg da fået produceret gennem årene.
Jeg har fået kolossalt meget teoretisk undervisning i musik. Hvis jeg kunne huske det hele, ville jeg være ekspert i en masse genrer. Men jeg bruger det, jeg kan huske, og det har været en stor hjælp gennem årene, specielt da jeg arrangerede for Gentlemen Harmony (se næste punkt)
Gentlemen Harmony
Omkring 1995 blev jeg inviteret med i mandskvartetten, Gentlemen Harmony, fordi de manglede en tenor, der også kunne spille ukulele. Det kunne jeg egentlig ikke, men jeg blev alligevel hængende. Det blev til mange års hyggeligt bekendtskab, der kulminerede med to små CD-udgivelser, ‘Sødt og Nørdet’ (1998 – der senere blev til et show i Helsingør) samt ‘Sørøversange’ (2000 – lavet til filmen Jolly Roger). Indtil jeg kom med, bestod Gentlemen Harmony’s repertoire af primært af traditionel jazz og barbershop, men efterhånden begyndte jeg at lave undersættelser til de amerikanske tekster (det var inden Ørknens Sønner blev kendt for at gøre det samme) og til sidst lavede jeg både tekster, melodi, arrangement og endda koreografi. Til sidst blev det hele lidt for nørdet og tidskrævende, så vi nedlagde os selv. Men vi ses stadig og undrer os over, at ingen genkender os på gaden længere.

Gentlemen Harmony
Gentlemen Harmony bestod af Frederik Rostrup (Fred Ross (grundlægger)), Piet Jesper Larsen (Pete Yes), Paul Frederiksen (Paul Rabbe) og Martin Spang Olsen (Mart Spanke)
The Great Pretenders
Da jeg begyndte på Musikvidenskab, spillede vi altid jazz i pauserne. Jeg havde i nogle år spilet og sunget i jazz-bandet, Aurehøj Stompers, så det var naturligt, at mit næste band også skulle spille Jazz. Sammen med Anders Cornelius (bas), Susi Hyldgaard (piano) og Jens Runge (trommer – selvom han egentlig er guitarist) og et par andre dannede jeg i 1983 jazz-bandet, The Great Pretenders. Den gang var jazz og crooning ikke så almindeligt, så vi var blandt de første, der genindførte genren (i dag crooner alle, og det er jo godt). The Great Pretenders er i dag nedlagt (kort efter vores stort anlagte genforeningskoncert), så du kan ikke booke en koncert med os. Beklager.