Spring til indhold

CV kampkunst

CV Kampkunst

Her er en liste over de systemer, jeg har uddannet mig i. De er listet kronologisk, og som det ses, er det ikke alle systemer, jeg har dyrket i lige lang tid.

msoabsparkLidt om min kamphistorie

Jeg påbegyndte sin martial arts træning i 1974 hos Jørn Albrechtsens Kyokushinkai-Karateskole på Ørnevej. Jeg har siden da uddannet mig inden for alle hovedretningerne inden for martial arts, og jeg tror, jeg må være den mest all-round trænede martial arts-ekspert i Danmark.

Intern kamp

I 1981 skiftede jeg første gang bekendskab med såkaldt ’intern kamptræning’ gennem studier i Yang Style Tai Chi hos Roger Woletz og senere Tung Kai Ying.

Xin Yi

Xin Yi

’Intern’ vil sige, at man tager udgangspunkt i de store muskelgrupper (lår, balder, vingemuskler, rygstrækkere) samt at man bevæger sig fra de dybtliggende muskler (holdningsmusklerne) i stedet for overflademuskulaturen.

Resultatet kan være næsten magisk, for pludselig kan energien i kroppen flyde uhindret og man opnår stor kraft med meget lille indsats. Desværre kan meget få i verden undervise i intern kamp. Traditionen har været hemmeligholdt, og man blev slået ihjel under Kinas kulturrevolution.

Jeg har været heldig at møde nogle af de bedste på området gennem tiden, og allerede som 18-årig mødte jeg dygtige tai chi-mestre.

Jeg var dengang allerede godt i gang med Aikido, som også er en art intern stil, og senere supplerede jeg med Bagua, Lan Shou og Xin Yi (sidstnævnte er den eneste stil, jeg vedligeholder).  Intern Gong Fu viste sig at være et godt supplement til stunt, da de alle bygger på at kunne håndtere stor kraft uden at investere sin egen energi.

Double Broad Swords

Double Broad Swords

Nordsjællands Gong Fu Akademi (NGFA)

I dag er jeg formand og chefinstruktør på Nordsjællands Gong Fu Akademi (NGFA) og vicepræcident for Danmark i Worldwide Association for Chinese Internal Martial Arts (Wacima).

Jeg startede akademiet i 2005 sammen med Anders Gjerløv efter en fælles studietur til Kina i 2004.

Undervisningen på akademiet er baseret på grandmaster Qian Shaohong’s udgave af Xin Yi Liu He, Chansi Tai Chi samt en række Qi Gong-systemer.

Siden grundlæggelsen af akademiet i 2005 har vi haft besøg af vores kinesiske mestre to gange årligt.  Det er en besynderlig tanke, at når min mester, Qian Shaohong, dør (og det ske sent), bliver jeg grandmaster for systemet sammen med hans søn.

Thor i UlvedaleneKampkoreografi

Mit speciale inden for stunt har altid være koreografier. Jeg har elsket kampkoreografi, siden jeg var barn, og jeg har gennem livet specialiseret mig i scenisk kamp inden for alle stilarter – fra europæisk til orientalsk, fra ny til gammel.

Jeg kan med en vis sindsro sige, at jeg er blandt verdens mest alsidige og kompetente kampkoreografer – og selvom jeg ikke beskæftiger mig med det længere. Jeg kommer nok til at tage det meste med mig i graven, for endnu har jeg ikke mødt nogen, der har kunnet rumme alle aspekter af kampkoreografi i én person.

Privattimer i kamp

Jeg udbyder privatsessions for let øvede inden for intern kamp, sticky hands, push hands, frikamp, kraftdistribution, balancebrydning og andet inden for martial arts.  Hvis du har lyst at lære om min tilgang til kamp, kan du bestille en time her.

Pris:  400,- pr. time

Bestil her

Privattimer i kampkoreografi

Hvis du vil opleve min tilgang til scenisk kamp og kampkoreografi, kan du bestille en time her. Jeg giver undervisning i våbenbrug, reaktioner, koreografi, fald, dramaturgi, sikkerhed og meget andet.

Pris:  400,- pr. time

Bestil her